Förrätten vi åt på nyår tyckte jag va riktigt god, enkel att göra och ett plus är att man kan förbereda den före gästerna kommer om man vill, så här får ni receptet som jag hittat på arla's hemsida. 10 st små eller 5 st större:
Ingredienser:
170 g kokta, skalade kräftstjärtar
75 g Kvibille gräddädel
1 dl Arla Köket lätt crème fraiche
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
5 eller 10 skivor vitt bröd
Arla smör-&rapsolja
dill
Gör så här:
Lägg 10 kräftstjärtar åt sidan till garnering. Skär resten i bitar. Mosa ihop ost och crème fraiche med en gaffel. Blanda ner gräslök och kräftstjärtar. Smaksätt med salt och peppar. Stansa ut 10 rundlar ur brödskivorna. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg kräftröran på bröden. Garnera med dill och de hela kräftstjärtarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar